Közélet

2016.04.26. 14:27

Gumifeldolgozó: teljeskörű tájékoztatást akar a DK

Nyílt levelet írt Szita Károly polgármesternek a tervezett kaposvári autógumi-feldolgozó üzem kapcsán Kováts Imre és Kolber István, a Demokratikus Koalíció kaposvári, illetve megyei közgyűlési képviselője.

A. V.

 A DK-sok kifogásolják, hogy a feldolgozó kapcsán a kaposváriak és a környékbeliek, de még a közgyűlési tagok is csak egyoldalú, a beruházó Homatech Zrt. szempontjából előnyös tájékoztatást kaptak.



Ezért követelik, hogy az önkormányzat hozza nyilvánosságra a Műszaki Tanácsadó Testület jelentését – melynek hatására Százhalombatta elzárkózott a projekttől, s a Pest megyei közgyűlés is elvetette az ötletet –, kérdéseit a beruházóhoz, a Homatech válaszait, melyek a mai napig titkosak, valamint az MTA Természettudományi Kutatóközpont Anyag és Környezetkémiai Intézetének teljes jelentését, illetve a Magyar Tudományos Akadémia elfogadó nyilatkozatát – már, ha utóbbi létezik egyáltalán a DK-sok szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!