Közélet

2016.04.20. 21:02

Gyülekezeti nap borversennyel Polányban

Kaposvári és városkörnyéki evangélikus gazdák kóstolták, illetve értékelték egymás borait Polányban a gyülekezeti napon.

G. A.

Az együttlét istentisztelettel kezdődött; a liturgiai szolgálatot Réth Katalin lelkészjelölt végezte, az igét Smidéliusz Zoltán nyugalmazott esperes hirdette a zsúfolásig megtelt kis templomban. Ezután terített asztaloknál fogyasztották el a résztvevők a helyi gyülekezeti tagok által készített birkapörköltet.



A „játékos” borversenyen több mint húsz palack tartalmát bírálták el a szakértők Smidéliusz Zoltán vezetésével. A fehér boroknál a kaposvári Walter Zoltán traminije aranyérmet, a somogyszili Trapp Imre rizlingje közönségdíjat kapott. A vörösöknél a szili Erdman Henrik nedűje lett aranyérmes, míg a kaposvári egyháztagok, Szöllősi Béláné és Domonkos Árpádné borai különdíjasok lettek. A vidám délutánt a kaposvári evangélikus kórus áldó éneke zárta.

Címkék#Polány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!