Közélet

2016.06.12. 09:39

Wittenbergre is vetették „vigyázó szemüket” a somogyi evangélikusok

Az út közösségformáló erején túl arra is jó volt, hogy erősítette bennük az összetartozás tudatát és a szeretetet.

G. A.

A 100 éves kaposvári evangélikus egyházközség szervezett autóbuszos túrát Németországba, ahol a közel 50 tagú csoport tagjai megtekinthették Luther Márton valamint Johann Sebastian Bach életének főbb állomásait és még jobban megérthették Istenről hirdetett gondolataikat, illetve zenéjüket.



– Drezdában evangélikus fúvószenei fesztiválba csöppentünk és a belvárosban élmény volt hallgatni a szebbnél szebb korálokat – mondta Pongrácz Máté kaposvári lelkipásztor. – Halléban volt a szállásunk, a reggeli áhítatok után innen jártuk be a polányi és tabi testvérekkel közösen csillagtúra-szerűen Wittenberget, Erfurtot, Wartburg várát, Eisenachot, Eislebent és Lipcsét. Wittenbergben, a reformáció bölcsőjében a vártemplomban istentiszteleti és úrvacsorai közösségben lehettünk együtt. Eislebenben, a nagy reformátor szülővárosában az ottani templom orgonáját megszólaltatta Arató Lóránd tabi lelkész. Az út közösségformáló erején túl arra is jó volt, hogy erősítette bennünk az összetartozás tudatát és a szeretetet. Az utazás költségeit a Reformációi Emlékbizottság 300 ezer forinttal támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!