Közélet

2016.07.09. 15:36

Gumifeldolgozó: ki rendelte meg a közvélemény-kutatást?

Egy kaposvári hírblog információja szerint Kaposvár megbízásából közvélemény-kutatás zajlik a tervezett gumiüzem elfogadottságáról, a város azonban cáfol.

A. V.

"Telefonos megkeresésünket követően írásban is jelezzük, hogy az  önkormányzat, illetve a polgármesteri hivatal semmilyen közvélemény-kutatást nem rendelt meg a gumifeldolgozóval kapcsolatban. " Ezt az e-mailt kaptuk szombaton kora délután illetékes helyről.

Az ominózus cikkben arról írtunk – amellett, hogy a kaposvári keleti ipari parkban felépítendő gumiabroncs-feldolgozó területét a határidőig kifizette a beruházó Homatech Zrt. –, egy kaposvári hírblog információja szerint a város megbízásából közvélemény-kutatás zajlik a tervezett gumiüzem elfogadottságáról.



Kommentár

Valaki valamiért nem mond igazat. Igyekszünk mielőbb utána járni, hogy a háttérben mi történik.

Természetesen megpróbáltunk utánanézni az eredeti hír valóságának, s a hírblog közvetítésével sikerült beszélnünk az információ egyik forrásával. A gumifeldolgozóval kapcsolatos népszavazási aláírásgyűjtés egyik aktivistája – név, cím és elérhetőség szerkesztőségünkben – azt állította, hogy találkozott az ügyben felmérést készítő kérdezőbiztossal. – A Pécsi utcában jártunk házról-házra a népszavazást támogató aláírásokért pénteken – idézte föl –, s az egyik kapuba ugyanakkor értünk oda az illetővel. Először azt hittük, hogy ő is aláírásokat gyűjt, de kiderült, a gumiüzemmel kapcsolatban készít közvélemény-kutatást. Állítása szerint csütörtökön kapták a megbízást az önkormányzattól, s hétfőn már le is kell adniuk a kérdőíveket...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!