Közélet

2016.08.17. 14:35

Se szájkosár, se póráz - harci kutyák a lakótelepen

Hogyan fordulhat elő, hogy szájkosár és póráz nélkül sétáltatnak harci kutyákat, ráadásul egy lakótelepen? Feltettük a kérdést az illetékesnek.

K. G.

A Somogyi Hírlap és a Sonline.hu közös kezdeményezésének köszönhetően Ön is beleszólhat abba, „Mi legyen az újság?”. Témákat javasolhat és szavazhat is a mások által beküldött témákra, így az olvasókkal közös szerkesztőségi rendszert állíthatunk fel. A múlt héten az egyik legtöbb szavazatot (szám szerint 1410-et) kapott a portálunkon a kaposvári járókelők és kutyák találkozását firtató kérdésfelvetés: „Harci kutyák sétáltatása lakótelepen szájkosár és póráz nélkül! Közterület-felügyeletet évek óta erre nem látni hétköznap, hétvégéken, miért?”



A kaposvári közterület-felügyelet vezetője, Kis Szabolcs válaszában kifejtette: napi tizenhárom órában, változó időpontokban ellenőrzik a közterületi kutyasétáltatás szabályszerűségét, mely ellenőrzések kiemelt helyszínei a lakótelepek zöldövezetei, a játszóterek, közparkok területe. A szolgálatok legfőbb célja a póráz nélküli kutyasétáltatások megszüntetése, az állat által okozott szennyeződés megszüntetéséhez szükséges eszközök, valamint támadó természetű eb esetén a kötelező szájkosár meglétének vizsgálata.
A kutyasétáltatási, ebtartási szabályok megsértőivel szemben az intézkedő közterület-felügyelő helyszíni bírság kiszabására, hatósági eljárás kezdeményezésére jogosult.

A többi kérdést is feltettük már az illetékeseknek, és várjuk a választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!