Közélet

2016.09.19. 16:56

Herman Ottó Vándortanösvény a Csillagparkban

Szeptember 13-tól 25-ig a Zselici Csillagpark látogatóközpontjában állomásozik az interaktív Herman Ottó Vándortanösvény – adta hírül a SEFAG Zrt. honlapja.

Sonline

Az előadóteremben elhelyezett tanösvényen lehet nézelődni, kísérletezni, játszani önállóan, illetve munkatársaik irányításával. A Zselici Csillagparkban lehetőséget biztosítanak iskolás csoportoknak, gyerekeknek, családoknak, hogy megismerkedjenek az interaktív tanösvénnyel, s ezáltal közelebb kerülhessenek a természethez, a természettudományos ismeretekhez.



Herman Ottó az utolsó magyar polihisztor címet azzal érdemelte ki, hogy maradandót alkotott a természetrajz, az ősrégészet, a néprajz, a nyelvészet, a tudományos ismeretterjesztés, a publicisztika, a tudományos igényű és művészi színvonalú természetábrázolás területén. Az ő sokoldalú munkásságára utalva kapta nevét a tanösvény, melyet nemcsak általános és középiskolásoknak, hanem óvodásoknak és játékos kedvű felnőtteknek is ajánlanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!