Közélet

2016.10.30. 12:39

A férfiakat visszafordítaná a Siófokon élő szír Al-Meri Aladin

Csak a háború elől menekülő nőket és a gyerekeket engedné be, a férfiakat visszafordítaná, hogy harcoljanak a hazájukért – egyfajta megoldást kínál a migránshelyzetre a Siófokon élő szír Al-Meri Aladin. Szülővárosában, Homszban tört ki hat éve a szíriai háború, a város ma romokban.

Fónai Imre

 A szír fiatalember a Facebook-on videóüzenetben mondta el véleményét a migrációról, hosszas töprengés után jutott arra, hogy meg kell szólalnia.
„Hat éve folyamatosan figyelem a híradásokat, azért is, mert rokonaink maradtak Szíriában – így Aladin, akinek az édesapja szír, az édesanyja magyar; egyéves korában eljöttek Szíriából, de kilenc éves korában visszatértek, ott is járt egy ideig iskolába és húsz esztendeje él Siófokon. – Talán tájékozottabb vagyok az átlag magyar tévénézőnél, hiszen az arab és angol nyelvű csatornákat is nézem, a magyar médiumok híreinek színvonaláról inkább nem mondanék semmit... Hat éve indult a migránshullám, tavaly érte el Magyarországot. Látom a pusztítást, hogy az „elállatiasultak” mit művelnek ártatlanokkal. Egyfolytában azon gondolkozom, hogyan lehetne ezt megállítani”.



Aladin „megoldása”: engedjék be a nőket és a gyerekeket, senki mást! „Az emberek otthonai lerombolva (erről néhanapján a magyar tévében is lehet látni valamit...), élelem alig, élhetetlenné vált az ország, ez elől menekül a nagy többség. Sajnos, mocsok emberek ezt kihasználják, elvegyülnek a menekültek között és szétszóródnak a világban. Ha tehát beengedjük a férfiakat, akkor nagy a veszélye, hogy terroristákat is beengedünk. A férfiakat vissza kéne küldeni, hogy harcoljanak az országukért, álljanak készenlétben, ha a most menekülők egyszer majd visszatérhetnek újra felépíteni az országukat”. 

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Al-Meri Aladin: szülővárosom ma már romokban
[/caption]

Angyalszárnnyal a kórházban szenteste, ruhagyűjtés, gulyásfőzés a hajléktalanoknak, jótékonysági rendezvény a siófoki kórház gyermekosztálya javára – ezen eseményekkel kapcsolatban írtunk az elmúlt években Al-Meri Aladinról. Most az kérdeztük tőle: ha csak a nők jöhetnének, idővel nem vegyülhetnének el közöttük is terroristák? „Ahhoz tényleg idő, évek kellenének, hogy nőket is kiképezzenek, Abdeslam is éveket „tanult”, mire harcba dobták – felelte –. És évek alatt talán jóra fordulnak a dolgok...”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!