Közélet

2016.10.12. 16:25

A Jobbik szerint az elnyomást jelképezi a kiállított tank

Állításuk szerint áthallásos a megemlékezés ezen formája, mert ez a fajta harckocsi a szovjet vörös terror és kommunizmus szimbóluma.

K. G.

Nem a szabadságot, hanem az elnyomást jelképezi a kaposvári Fő utcán felállított T34-es tank, erről tartottak sajtótájékoztatót a Jobbik helyi képviselői, Miháldinecz Gábor, Kiss Tamás és Takács Richárd. Állításuk szerint áthallásos a megemlékezés ezen formája, mert ez a fajta harckocsi a szovjet vörös terror és kommunizmus szimbóluma. Ezekkel a tankokkal verték le az 56-os forradalmat, és T34-eseken érkeztek a szovjet martalócok, akik nők tömegeit erőszakolták meg Európában, szögezték le.



Helytörténeti visszaemlékezésekből is idéztek, miszerint Kaposváron is a taszári laktanyából érkező T34-esek vették át az uralmat november 4-e után. A mai gyermekek örülhetnek az utcai látványosságnak, de a túlélő idősekben kellemetlen emlékeket kelthet a tank, ezért nem helyeslik, hogy közszemlére tették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!