Közélet

2016.12.19. 16:19

Átrajzolnák a választókerületeket

Az Együtt/Polgári Szabadság Platform átrajzoltatná a választókerületeket, Csillag Gábor jegyző elmondta, az idén nem érkezett a helyi választási irodához ilyen jellegű észrevétel.

K. G.

Megkerestük Csillag Gábort, Kaposvár jegyzőjét, aki elmondta: hivatalba lépésének ideje óta, vagyis az idén nem érkezett a helyi választási irodához ilyen jellegű észrevétel.

A Búzavirág utca környékének infrastrukturális állapota folyamatosan romlik, állítja az Együtt/Polgári Szabadság Platform. A kaposvári választókerületek 2010-es átalakítását követő immáron hatodik évben nyilvánvalóvá vált, hogy a változás nagy vesztese a Búzavirág és Pipacs utcát és a Füredi utcát magában foglaló városrész, tartják. A terület állapota elszomorítóbb, mint várták, mondta Pintér Loránd elnök. Éppen ezért azt javasolják, hogy önkormányzat tervezze újra a kaposvári önkormányzati választókerületi rendszert.



Oly módon, hogy az eddigi Észak-déli virtuális tengely helyett a választókerületeket egy Kelet-nyugati virtuális tengelyre helyezze rá, mert csak így válik lehetővé, hogy a földrajzilag és településszerkezetileg összetartozó városrészek egy választókerületbe kerüljenek. Emellett kezdjenek átfogó vizsgálatot annak felderítésére, hogy hogyan változott a népességnyilvántartás adatain túl Kaposvár lakosságszáma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!