Közélet

2017.01.07. 10:49

Kidőlt fa, leszakadt vezeték: végigsöpört a szélvihar Somogyon

Hat tűzesethez és tizenegy műszaki mentéshez vonultak a somogyi önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltó egységek.

Sonline

– Kaposváron, a Zrínyi utcában az úttestre lógó villanyvezeték miatt kérték a tűzoltók segítségét – tájékoztatott Bázelné Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. – Kiderült, egy használaton kívüli kábel szakadt le, amit a KÖTÉL Egyesület szakemberei eltávolítottak. A Pécsi utcába riasztották az önkéntes tűzoltókat, ahol egy tizenhat méter magas korhadt törzsű fa tőből kitört és fennakadt egy másik fán. Az egység csörlővel leemelte a fát, majd motorfűrésszel feldarabolta. A másik fát pedig, mely tartotta a kidőlt fát, alpin technikával legallyazták, miután a sérült ágak a gyalogos forgalmat veszélyeztették.



Villanyvezetékre dőlt egy fa

Szorosadnál egy akácfa dőlt az útra, a forgalmi akadályt a törökkoppányi önkéntes tűzoltók számolták fel. Böhönyénél is az útra, Vésén villanyvezetékre dőlt egy fa. Balatonöszödön egy kettéhasadt fa jelentett veszélyt egy nyaralóra. Nagyatádon egy letört faág eltávolításához kérték a város tűzoltóinak beavatkozását.
Somogyszentpálon a kéményben lerakódott korom okozott ijedtséget, a füstelvezető a kitisztítását követően továbbra is használható maradt, ahogy egy böhönyei és egy karádi lakásnál is. Látrányban egy családi ház lakói a kéménytűz után a fűtést nem tudták más módon megoldani, így ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Megbontotta a szél a tetőt

A somogyi megyeszékhelyen, a Szent Imre utcában a szél megrongálta az egyik épület tetejét. A kaposvári tűzoltók eltávolították a meglazult cserepeket. Balatonlellén egy szórakozóhely palatetejét bontotta meg a szél, a meglazult részeket a tűzoltók távolították el.
Vésénél egy személyautó árokba csapódott, az ütközés következtében a jármű motorja is kiszakadt. Az autó vezetőjét kórházba szállították. A böhönyei önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!