Közélet

2017.03.30. 11:44

„Kifeszítik” a védőhálót a somogyi családokért

Azt a réteget szeretnék megszólítani a projekttel, amelyik a legérzékenyebb, vagyis az időseket, a fiatalokat, a családokat.

Koszorus Rita

Nyolc somogyi járásból hat érintett abban a projektben, amelyben mintegy 40 millió forintot költ egészségkultúra, és higiénés szokások fejlesztésére a Somogy Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. Az azt működtető Napkerék Egyesület az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból nyert támogatásból arra is fordít, hogy a generációk közti együttműködést erősítsék.



– Szükség van arra, a mai megváltozott világban, hogy megtanítsuk a fiatalokat, hogyan kell családon belül viselkedni, vagyis felvázolni egy családmodellt – mondta Oláh Lajosné, Kaposvár alpolgármestere a projektnyitón. Huszti Gábor, a Somogy Megyei Önkormányzat alelnöke azt hangsúlyozta: jelentős mérföldkő a pályázat. – A család egy szentség, amelynek erősítése és a fiatalok családi életre nevelése nagyon fontos – hangsúlyozta. – Ahogyan az is, hogy megelőzzük a krízishelyzeteket, vagy ha már megtörténtek megtanítsuk, miként kell azokat kezelni.
Bogdán Imre, a Napkerék Egyesület elnöke a projektnyitón közölte, azt a réteget szeretnék megszólítani a projekttel, amelyik a legérzékenyebb, vagyis az időseket, a fiatalokat, a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!