Közélet

2017.06.30. 17:38

Új utakon járhatnak a vótaiak

Új aszfaltot kapott a mintegy másfél kilométeres Vótapusztát Kadarkúttal összekötő útszakasz. A beruházás részeként az árkokat és az átereszeket is kitisztították.

Koszorus Rita

Egy tavaly decemberi kormányhatározat döntött az önkormányzatok feladatainak támogatásáról, melynek keretében ítélték oda Kadarkútnak az építkezés költségét fedező 60,2 millió forintos vissza nem térítendő támogatást, amelyből megújulhatott az út.
Karsai József, polgármester azt hangsúlyozta az átadáson, hogy szinte már katasztrofális állapotban volt már ez a szakasz. – Nem egyszer azzal jöttek panaszra az önkormányzathoz az itt élők, hogy a kátyús úton már a bicikli kereke is kidurrant, másnak a gépjármű tengelye bánta az autózásnak alig nevezhető közlekedési élményt – idézte fel a korábbi útviszonyokat a település vezetője. Mint megtudtuk, saját forrásból azonban nem tudták a beruházást megvalósítani Kadarkúton.


Neszményi Zsolt, kormánymegbízott beszédében aláhúzta: talán országos viszonylatban nem jelentős a mintegy 1,5 kilométeres útszakasz korszerűsítése, de az itt élő százhúsz állandó lakosnak, valamint az itt dolgozóknak létfontosságú a felújítás. Hiszen a Magyar Pünkösdi Egyház Idősek Otthonában hatvan szépkorút gondoznak, s közel harminc embert foglalkoztatnak. Vótapusztán található Kadarkút egyik legnagyobb foglalkoztatója is, a gesztenye üzem, amelynek negyven állandó és húsz alkalmi munkavállalója van. – Nekik sem mindegy, ahogy a beszállítóknak, kereskedőknek sem, hogy milyen minőségű úton érhetik el az intézményt és az üzemet – mondta a kormánymegbízott. Hozzátette: a turizmust is segíti a fejlesztés, ugyanis innen közelíthető meg a közeli arborétum is.

Mindenkinek a javára válhat a felújított út

Az útátadó ünnepségen Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a befektetők számára kiemelten fontos az infrastruktúra, mert nem mindegy számukra, hogy milyen útvonalon érhető el az adott vállalkozás.
A térség országgyűlési képviselője, Szászfalvi László köszöntőjében kiemelte: régóta vágyott fejlesztés valósult meg ezzel a beruházással Kadarkúton, ahol ez a felújított út az itt élőket és az itt dolgozókat egyaránt szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!