tüzek

2021.06.07. 14:12

Tűz és baleset is munkát adott a tűzoltóknak

Mozgalmas hétvégéjük volt a somogyi tűzoltóknak, hiszen az elmúlt napokban huszonháromszor riasztották őket.

Sonline

 

Főként baleseteket követő műszaki mentéseknél és szabadtéri tűzeseteknél avatkoztak be a megye tűzoltói. Az elmúlt három nap hat téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba. Pénteken egy személyautó motorterében csaptak fel a lángok az M7-es autópálya balatonvilágosi szakaszán.

Egy szabadnapos tűzoltó segített a sofőrnek és egy tűzoltó készülékkel eloltotta a lángokat. A helyszínre érkező siófoki hivatásos tűzoltók a még izzó részeket visszahűtötték, majd hőkamerával átvizsgálták az egész autót.

Egy személyautó borult fel péntek délután, Fonyódon a Tompa Mihály utcában. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a sérült kocsit. Az autóban csak a sofőr utazott, akit a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

Teljes terjedelmében égett egy traktor pénteken, Nyim külterületén. A siófoki hivatásos tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek és két vízsugárral eloltották a tüzet.

Csaknem száz négyzetméteren égett az összehordott hulladék és a vegetáció pénteken, Kaposváron a Nap utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tüzet.

Összeütközött két személyautó péntek este az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Balatonőszöd térségében. A siófoki hivatásos tűzoltók egy embert kiemeltek az egyik autóból, majd átadták őt a mentőknek. A beavatkozás ideje alatt az érintett útszakaszon egy sávon haladt a forgalom. A két autóban összesen hatan utaztak, egyikük súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg.

Szombaton árokba hajtott és az oldalára borult egy gépkocsi Mesztegnyőn, a 68-as főút Vörösmarty Mihály utcai szakaszán. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, amelyben csak a vezetője utazott.

Összeütközött két gépkocsi szombat délután a 65-ös főúton, Som térségében. Az ütközés erejétől mindkét jármű árokba csapódott, az egyik autó fejtetőn állt meg. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, amelyekben összesen négyen utaztak. A karambolban megsérült az egyik autó üzemanyagtankja, amelyet a tűzoltók eltömítettek. A balesetben ketten könnyebben megsérültek.

Somban, a Kossuth Lajos utcában, szombaton egy családi ház hátsó kertjében száraz zöldhulladékot égettek, amit a feltámadó szél miatt nem tudtak eloltani. A lángok tovább terjedtek egy körülbelül nyolcszáz négyzetméteres lekaszált füves területre. A kiérkező siófoki hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Egy fenyőerdő aljnövényzete égett két hektáron szombat este, Kerekiben. A siófoki hivatásos és a tabi önkormányzati tűzoltók három gépjárművel vonultak a helyszínre, ahol négy vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.

Vasárnap hajnalban kisodródott a kanyarban és az út melletti fás területre csapódott egy autó Hencsén. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Megcsúszott és árokba hajtott egy autó vasárnap Lábodon, a Kossuth utcában. A nagyatádi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Az autóban csak a sofőr utazott, akit a mentők további kivizsgálásra kórházba szállítottak.

Fotó: Siófok HTP, Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Nagyatád HTP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!