Somogyi siker

2022.11.24. 20:00

Édes versenyben ízlett a nagyatádi szaloncukor

Kitűnt a sokaságból a kókuszos somogyi finomság az országos versenyen.

Turbéki Bernadett

Illusztráció

Fotó: Ground Picture

Somogyi szaloncukor is jól szerepelt az Év Szaloncukra 2022 versenyen. Civil kezdeményezésre az összes hazai kicsi égy nagyobb gyártó meghívást kapott a megmérettetésre. A piac változásait és a fogyasztói igényeket figyelembe véve határozták meg idén is a kategóriákat, melyek összeállításában a Magyar Édességgyártók Szövetsége nyújtott segítséget. 

Az Év Szaloncukra mellett a kézműves édességek külön is megmérkőztek és továbbra is külön versenyezhettek az alacsonyabb árú (699 Ft/100g alatti) kategória szaloncukrai is. 

Az idei évben a fenntarthatóság jegyében kiemelt kategóriában szerepeltek a vegán szaloncukrok. Tavly nagy sikert aratott “ízek versenye” sikerén felbuzdulva a legkedveltebb ízek legjobbjait idén is megkeresték. Az Év Szaloncukra versenyben 300 kóstoló, 12 kategóriában zsűrizett, a legfinomabb karácsonyfa-függeléket 186 szaloncukor közül választották ki. 

Az Év Szaloncukra kategória első helyén a gyulai Kézműves Cukrászda forralt boros szaloncukra végzett.

Forrás: evszaloncukra.hu

 Somogyi büszkeségként a legjobb kókuszos szaloncukornak a nagyatádi Chocoland Kft.-FORFINO kókuszkrémmel töltött szaloncukrát választották a 8 ezer szem szaloncukor közül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!