Sikeres pályázatok a biztonságért

2022.12.22. 17:30

Karácsony előtt ötvenmilliós támogatást kaptak a somogyi önkéntesek

Az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltósága és önkéntes tűzoltó egyesülete, így a somogyiak is átvehették a központi költségvetésből elnyert támogatásokat. Ennek egy része pénzbeni, amelyet már megkaptak a pályázók, másik része azonban természetbeni támogatás. A somogyi tűzoltóságok a felszereléseket, eszközöket a mai napon vehették át Kaposváron.

Harsányi Miklós

Fotó: Muzslay Péter

Húsz somogyi önkéntes tűzoltó egyesület, négy önkormányzati tűzoltóság és 12 mentőszervezet összesen 52 millió forint támogatáshoz jutott: az új eszközöket  csütörtök délután vették át a megyei katasztrófavédelemnél. 

Fotós: Muzslay Péter

A védőcsizmákon, a bevetési ruhákon és a mentőálarcokon  kívül biztonságiöv-vágókat és  mászóöveket is kaptak a somogyi egységek. A megszerzett összegeket fenntartási költségekre, valamint  szertárfelújításra, illetve építkezésre is fordíthatják a tűzoltók. Wéber Antal dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatója hangsúlyozta: korszerű eszközök szükségesek a biztonságos, hatékony és  gyors beavatkozáshoz.

Fotós: Muzslay Péter

– Nagyon örülök, hogy új felszerelésekkel gyarapodott a csapatunk – mondta  Krénusza Zsolt, a berzencei tűzoltó egyesület parancsnoka. – Két-két sisakot, csizmát valamint bevetési ruhát kaptunk. A 40 tagú egyesületünk évente nagyjából 30 bevetésre vonul, a műszaki mentésen kívül tűzesetek miatt is volt riasztásunk. Lényegesnek tartom, hogy a fiatalok is érdeklődnek a munkánk iránt, az utóbbi években öten csatlakoztak hozzánk.

Fotós: Muzslay Péter

Horváth Tamás, a 15 tagú szentbalázsi tűzoltó- és polgárőregyesület parancsnoka szerint minden eszközbeszerzés fontos pillanat az életükben. A bevetési ruha mellett ezúttal mászóövet is átvehettek, s abban bíznak, hogy később is lehetőségük nyílik a fejlesztésre. 

Fotók: Muzslay Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!