Aligai fejlesztés

2023.01.29. 16:56

Társasházak építésére is engedélyt adott a hatóság

K.R.

A Rózsa Ferenc utca - Barackos utca - Gagarin lakótelep és a magaspart által határolt Balatonvilágos  területen, a magaspart tetején öt társasház épül 105 lakással, 145 parkolóval - tette közzé az Aligai Fürdőegyesület honlapján.  Az Építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat támogató elektronikus dokumentációs rendszerben (ÉTDR) szereplő adatok szerint a beruházó még decemberben nyújtotta be a terveket, amelyek zöld utat kaptak és január 20-i hatállyal véglegessé vált a hatóság döntése. 

Forrás: ÉTDR

A magaspart tetejére tervezett lakásokról, már a legutóbbi parázshangulatú lakossági fórumon is szó esett. Igaz ott az hangzott el, hogy egy társasház épül 100 lakással. A civilek azt kifogásolják, hogy a területre vonatkozó kiemelt kormányrendelet szállodaépület építésére ad lehetőséget, nem pedig lakóépületekre. A hatszintes épületek méretével sincsenek megelégedve a civil szervezet tagjai, azokat betonmonstrumként említi a közleményük. Véleményük szerint az épületek 20 méter magasak lesznek, holott a helyi építési szabályzat szerint a megengedett épületmagasság 4,5 méter. 

Forrás: ÉTDR


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!