Az év somogyi informatikatanára

2023.01.12. 13:33

Tízmillió forinttal támogatnák a somogyi informatikaoktatást

Idén még nagyobb összegre pályázhatnak a somogyi informatikatanárok a Precognox Kft. az Év informatikatanára versenyben.

Illusztráció

Fotó: Muzslay Péter

Néhány óra alatt már 800 ezer forint felajánlás gyűlt össze a Precognox Kft. Somogy megye év informatikatanára pályázatára, miután a cég kezdeményezőként vállalta, hogy a cégek és magánszemélyek által felajánlott összeget megduplázza, összesen 2,5 millió forintig. A szerkesztőségünkhöz is eljuttaott közleményben azt írták: a cél 10 millió forint értékű támogatás eljuttatása az informatikai oktatásba. Így arra számítanak, hogy minimum 5 millió forint összegyűlhet, ebben az esetben a területileg illetékes önkormányzatokat, szakmai szervezeteket is megkérik a duplázásban való részvételre azokon a településeken, ahol nyertes tanárok által képviselt intézmények működnek.  

Felajánló bárki lehet, magánszemélyként minimum 30 ezer forinttal, vállalkozásként, szervezetként, minimum 100 ezer forint összeggel, kiemelt partnerként pedig 500 ezer forinttal. A határ pedig a csillagos ég, hiszen felső támogatási limit nincs, tették hozzá. 

A támogatói űrlap kitöltésével bárki hozzájárulhat a somogyi informatikaoktatás fejlesztéséhez. - A támogatók által felajánlott összegekből beszerzett eszközök – a korábbi pályázatainknak megfelelően – kizárólag a Somogy vármegyei oktatás színvonalának emelését szolgálják majd. Az idei Pályázat sikerére pedig újabb garancia, hogy azt már az Év Kaposvári Munkáltatójaként indítjuk útjára, írta a Precognox Kft. közleményében. 

- Az informatika rohamos fejlődésével egyre nehezebb lépést tartani, a helyzet pedig sürgető, nagyon sok helyen nem megfelelő az eszközellátottság. A modern iskolai oktatás megvalósításához szükséges eszközpark azonnali bővítése és fejlesztése éppen ezért elengedhetetlen fontosságú. A korábbi pályázatainknak köszönhetően számos megyei tanintézményben javult a helyzet, a megnyert eszközök (monitorok, SSD-k, drónok, oktató szoftverek és robotok) jelentős előrelépést jelentettek. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!