biztonság

2018.04.04. 18:12

A körforgalommal megszűnik a balesetveszély

A nyáron megkezdődhet, és az idén befejeződhet a jutai körforgalom építése. Sokan panaszkodtak, hogy Kaposvár felől Fonyód felé haladva az autósok nem látják be a kanyart, ezért sok baleset történt a faluközpontban lévő kereszteződésben.

K.G.

A település évek óta harcolt a körforgalomért, mondta a projektindító sajtótájékoztatón Major János polgármester, aki hozzátette: Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője nélkül nem tudták volna megvalósítani a terveiket. Az utóbbi időben összesen 435 millió forint fejlesztés érkezett a községbe nyertes pályázatokkal. Mivel azonban a körforgalomra nem volt megfelelő pályázat, és a Közút ütemterve szerint csak később került volna sorra a beruházásra, Gelencsér Attila a különlegesen balesetveszélyes útszakaszra való tekintettel egyéni módosító indítvány nyújtott be az Országgyűlésnek, amely megszavazta ezt. A költségvetési módosítások között a legmagasabb összeg az a 135 millió forint, amelyből megépíthetik a jutai körforgalmat. Gelencsér Attila hangsúlyozta: a választókerületének polgármestereivel együttműködve igyekeznek megoldani a települések legégetőbb problémáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában