támogatás

2020.02.18. 16:12

A Nemzeti Régiók támogatását kéri a Somogy Megyei Közgyűlés

A Somogy Megyei Közgyűlés is csatlakozott a Nemzeti Régiók létrehozása érdekében indított kezdeményezéshez 2020. február 14-i ülésén.

Sonline

A döntéssel felkérték Somogy megye minden európai uniós polgárát, hogy a Nemzeti Régiók létrehozásának érdekében támogató nyilatkozatot adjon, hogy az azonos kultúrájú, identitású népcsoportok – különös tekintettel a Székelység – lehetőséget kapjanak érdekeik érvényesítésére az Európai Unióban.

A Somogy Megyei Önkormányzat mindig kiemelt helyen kezelte határon túli honfitársaink sorsát, az elszakított magyarság helyzetét. Ez az elköteleződés több formában is testet öltött az elmúlt években, évtizedekben. Önkormányzatunk és Hargita Megye Tanácsa 1992. december 4-én kötött együttműködési megállapodást, amelynek célja a két megyében lévő települések és megyék intézményei közötti közvetlen kapcsolat kialakítása volt. Szolidaritásunk jeleként évekkel ezelőtt kitűztük a székely zászlót a kaposvári Vármegyeházára, közös rendezvényeken, látogatásokon vettünk részt hargitai barátainkkal. Újabb lépésként pedig a Nemzeti Régiók létrehozásához csatlakoztunk – tájékoztatott Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában