fotók

2019.12.13. 18:32

A roma ösztöndíjasokat köszöntötték

Harminchárom pályázó vehetett át romáknak szóló ösztöndíjat pénteken a városháza dísztermében.

K.G.

Közülük öten felsőoktatási hallgatók, 12-en középiskolások és hatan szakiskolások, a többiek általános iskolába járnak, sokan a Hangya Tanoda diákjaik. Munka és tanulás segít mindenkinek előrejutni ebben a városban, adott útravalót Szita Károly polgármester, és sikeres fiataloknak nevezte a jelenlévőket.

Hozzátette: munkájuk lesz, ebben biztosak lehetnek, de most még a tanulásukhoz is hozzá tud járulni az önkormányzat. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökével, Kátai Attilával közösen adták át az ösztöndíjakat.

A juttatásban részesülők havi 4-15 ezer forinttal lesznek gazdagabbak. A Lorántffy Református Általános Iskolába jár Illés Eszter, aki divattervező szeretne lenni, és könyvekre, tanszerekre fordítja a kapott összeget. Garami Péter a Munkácsy gimnázium tanulója, és sportkarrierről álmodik. Elmondása szerint őt a tanulmányi ösztöndíj hasonlóan ösztönzi, mintha dolgozna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában