pszichés problémák

2019.10.24. 17:04

A Táncsics-gimnáziumba tartottak előadást depresszióról, alvászavarról és netfüggőségről

Fiatalokat érintő pszichés problémákról szólt a Kaposvári Egészség Szabadegyetem junior programjának előadása csütörtökön a Táncsics-gimnáziumban.

Marosi Gábor

A diákoknak első alkalommal megszervezett eseményen Somoskövi Csilla, a SMKMOK Pszichiátriai és Addiktológiai Centrum vezetője tartott előadás. A szakember a net-, játék-, digitális készülék- és közösségi oldal-függőségről is beszélt, de a fesztivál élmények veszélyei és következményei is szóba kerültek.

Somoskövi Csilla hangsúlyozta: senkit nem akar elriasztani, célja, hogy közelebb kerüljön a fiatalokhoz. A legfrissebb statisztikai adatok szerint az amerikai 15 és 20 évesek között harmincöt százalékkal nőtt az öngyilkossági veszélyeztetettség azoknál, akik három óránál többet ülnek monitor előtt. Magyarországon az elmúlt három évben ötvenhét százalékkal emelkedett a 15 és 20 év közöttieknél az alvászavarban küzdők száma. Ebben közrejátszik, hogy sokan ülnek a számítógép előtt és nyomkodják a telefonjukat. A depresszió aránya is megugrott az elmúlt években, ami összefügg az alvászavarral és a netfüggőséggel is.

Repa Imre, a kaposvári kórház stratégiai igazgatója elmondta: a fiataloknak félévente több hasonló alkalmat is szerveznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában