gyakorlat

2019.06.06. 17:30

Ammóniaszivárgás miatt menekítették a diákokat

 – Gyakorlat, gyakorlat: a Pécsi utcában üzemi baleset történt, melynek során mérgező anyag került a levegőbe, kérem csukjanak be minden ajtót, ablakot, az épületet ne hagyják el – harsogta a katasztrófavédelmi terepjáró hangosbemondója.

Harsányi Miklós

– Filmet forgatnak? – tudakolta egy középkorú férfi, aki miután megtudta, hogy gyakorlatról van szó, azt mondta: nagyon fontos, hogy mindig biztonságban legyen a kaposváriak.

Két nagy tűzoltóautóval és terepjáróval vonultak a helyszínre a tűzoltók, s alighogy elkezdődött a bevetés, máris mérték a levegőben a gázkoncentrációt.

Összehangoltan, gördülékenyen zajlott a mentés, a Pécsi utcai diákokat busszal szállították a városi sportcsarnokhoz. Szita Károly, Kaposvár polgármestere a helyszíni sajtótájékoztatón méltatta az egységek felkészültségét, s kiemelte: előfordulhatnak vészhelyzetek, amit be kell gyakorolni annak érdekében, hogy a szakemberek a lehető leghatékonyabban tudják megoldani a problémát.

 

Wéber Antal dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója hangsúlyozta: a feltételezése szerint egy szelep meghibásodása okozta az ammónia szivárgást, s a gyakorlatban több szervezet munkatársai vettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában