Ápolók napja

2019.02.21. 13:03

Az ápolókat köszöntötte az országgyűlési képviselő

K.G.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő az ápolók napján a Kaposi Mór Oktató Kórházban az onkológián köszöntötte fel az egészségügyi dolgozókat. Hangsúlyozta, hogy húsz év alatt nem volt hasonló béremelés és 700 milliárd forintot meghaladó fejlesztési hullám az egészségügyben, mint manapság. 2016 és 2022 között összesen két és félszeresére nő az ápolók bére, ez 163 százalékos bérnövekedést jelent.

A kaposvári kórházban a béremelés összesen ezerötszáz ápolót, asszisztenst, szülésznőt, gyógytornászt és védőnőt érint. Soha ilyen átfogó bérrendezés nem volt ezen a területen, és ennek azért most jött el az ideje, mert előbb a kormánynak a gazdaságot kellett rendbe tennie az országban. Gelencsér Attila felidézte fenntartói tapasztalatait, amikor a Somogy Megyei Közgyűlés elnökeként a baloldali kormányok idején a megyei önkormányzat saját költségvetéséből kellett pulykapénzt adniuk a kórházi dolgozóknak. Az országgyűlési képviselő köszönetet mondott az ápolók lelkesedéséért és szakmai elhivatottságáért. Abban bízik, hogy a béremelés, a rezsicsökkentés és a biztonságos ország segít hazatérni azoknak az ápolóknak, akik külföldre mentek dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában