Egészség

2018.12.29. 18:30

Drága kincs az egészség

A múlt héten rendezték meg a Megyei Egészség Fórum évzáró rendezvényét az „Egészséges munkahely” díj- és oklevélátadóval egybekötve a Somogy Megyei Kormányhivatalban.

Szűcs Tibor

A fórum immár hatodik éve folytatja összehangolt prevenciós tevékenységét együttműködő partnerével a Somogyban élők egészségi állapotának javítása és egészségének fejlesztése érdekében. A népegészségügyi szakemberek mindent megtesznek a különböző színtereken történő együttműködésért, az egészség szempontjainak közös érvényesítéséért, a járásokban alakult egészségkoalíciók felélesztéséért, a munka és a szakmai egységesítés érdekében.

A rendezvényt a Kaposvári Danza Del Amor SE tánciskola növendékei nyitották meg zenés-táncos fellépésükkel.

A megelőzés kérdését a kormányhivatal vezetése prioritásként kezeli, így a kezdetektől a kezdeményezés mellé állt – hangsúlyozta Neszményi Zsolt. A kormánymegbízott beszédében külön kiemelte a civil szervezetekkel történő gördülékeny együttműködést. A legfontosabb, amit a kormányhivatal és a szerveztek megtehetnek, hogy ráirányítják a figyelmet a prevencióra – emelte ki.

Fadgyas Erzsébet megyei tiszti főorvos és a kormánymegbízott az egészségfejlesztés területén kimagasló teljesítményt nyújtó együttműködő partnerek részére elismerő oklevelet és emlékplakettet adott át „Egészséges munkahely” címmel.

Somogyi foglalkoztatók, akiket az „Egészséges munkahely” címmel ismertek el

Elismert munkahelyek: a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a Lakics Gépgyártó Kft., a Borostyánvirág Alapítvány és a Vadvirág Alapítvány.

Elismerő oklevelet vehetett át:

Biczó Zoltán – munkavédelmi referens – Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztály; a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház – Prevenciós és Egészségfejlesztési Iroda;

Szöllősi János – Somogy Megyei Kormányhivatal foglalkozás-egészségügyi orvosa.

A rendezvény workshoppal folytatódott, amin a Dél-dunántúli Regionális Krízisambulancia; az INDIT Közalapítvány; a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete; a Nagyatádi Szív Egyesület; a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar – Kaposvári Képzési Központ; a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály, Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztálya, a Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelem és Munkaügyi Osztálya, valamint a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is bemutatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában