bemutató

2019.11.28. 16:04

Három év és félszáz sziget: Okinawa világa a Desedán

Szerelmem Okinawa címmel nyílt vándorkiállítás a Deseda-tónál, a Fekete István Látogatóközpontban.

Góz Lilla

Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum főmuzeológusa három évet töltött Japánban. Ötvenhárom szigeten járt a 60 lakottból, ahol a talajlakó ízeltlábúak biológiáját tanulmányozta. A történelemre, a helyi viszonyokra, az emberi kapcsolatokra nyitott szemmel és folytonos kíváncsiságtól hajtva járta a környéket. A szigetekre tett látogatásai, egyedülálló élményei könyvben is megjelentek, összesen 116 blogbejegyzéshez hasonlító fejezet formájában mutatta be Okinawát.

– Kiváló kutató mindamellett régóta foglalkozik természetfotózással, neki köszönhetően csodálatos Japán tájak, a Riukiu-szigetvilág sokszínű természeti, kulturális értékei jelennek meg fényképein – mondta el Ábrahám Levente, megyei múzeumigazgató.

Hozzátette: új kezdeményezést indítottak, hogy a hazai természeti értékek mellett a nagyvilág egzotikus tájait, látnivalóit, élővilágát is bemutassák a somogyiaknak. A különleges tárlat 2020. január végéig látogatható a Fekete István Látogatóközpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában