Több mint 16 millió fejlesztésre

2018.08.04. 18:02

Három útszakasz újult meg Szőlősgyörökön

Összesen 16,4 millió forintot fordítottak három belterületi útszakasz felújítására Szőlősgyörökön.

Gy. Zs.

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően végezhették el a már meglévő, aszfalt burkolatú utak felújítását – tudtuk meg Klotz Péter polgármestertől. Az Iskola utca, a Malom utca és Gárdonyi Géza utca újulhatott meg ily módon. Ezeken a területeken több helyütt már töredezett volt az útpadka, szükséges volt tehát a felújítás. A munkával a napokban végeztek, csupán apróbb egyeztetések maradtak még vissza a kivitelezővel.

A község vezetője szerint nagy segítség volt a településnek az elnyert forrás. Közel 13,4 millió forint támogatást kaptak, amihez az önkormányzat mintegy hárommillió forintot tett hozzá. Forgalmasabb területeket is érintett a munka, hiszen az általános iskolához vezető út is megújulhatott. A három útszakasz összesen mintegy 700 métert tesz ki.

Klotz Péter hozzátette: nem állnak le a fejlesztéssel, van még mit tenni a faluban. Többek között játszóteret építenek még az idén, s zártkerti út felújítására is nyertek pénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában