Te szedd

2019.03.22. 15:06

Hősök temetőjénél szedték a szemetet a diákok

A Te Szedd akcióban dolgoztak a környezet megtisztításán a diákok: a Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tanulói pénteken a Hősök temetőjét és annak közvetlen környezetét tették rendbe. Tizenkilenc fiatal csatlakozott a programhoz.

Harsányi Miklós

– Üveget, kátrányos papírt és nejlon zacskót is dobtak az árokba – mondta Stadler Attila Dominik középiskolás. – Sok ember jobban is ügyelhetne a tisztaságra, furcsa, hogy ők miért nem képesek az otthoni kukába vagy konténerbe szórni a szemetet. Lehet, hogy néhány perc múlva hazaértek, de mégse bírták ki szemetelés nélkül. Szerintem akkor lesz nagyobb tisztaság a környéken is, ha mindenki több figyelmet fordít a környezetre.

Nejlonzacskóval és kesztyűvel felszerelt csapat érkezett pénteken délelőtt a Hősök Temetőjébe, ahol Horváth Zsolt százados tartott rövid eligazítást. A kegyeleti emlékpark, ahol csaknem 1300 katona nyugszik, s a Honvédelmi Minisztérium támogatásával tavaly újult meg.

A terület általában rendezett, ám néhány lépéssel távolabb az útmenti árokban gyakran találnak üres üdítős palackot, csikket, nejlonszatyrot és háztartási hulladékot is.

A 18 éves Horváth Brigitta szerint kiváló lehetőséget teremt a figyelemfelhívásra a nagyszabású akció, amely fiatalok tömegét is megmozgatja. Pálinkás Margit, a Széchenyi István szakképző iskola pedagógusa kiemelte: a környezettudatos gondolkodás népszerűsítésében különösen lényeges a személyes példamutatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában