önkormányzati választás

2019.09.12. 20:00

Jött Kósa, kampánynyitót tartott

Somogy 246 településéből 132 helyen állított jelöltet a Fidesz az önkormányzati választásokon.

K. G.

Ebből 81-et kizárólag a kormánypárt indított, a többiek, 51-en függetlenként, de Fidesz-támogatottsággal vágnak neki a megmérettetésnek. A jelöltek csütörtökön a kaposvári inkubátorházban gyűltek össze, ahol Kósa Lajos, a párt önkormányzati kampányának vezetőjeként látta el őket tanácsokkal.

– A választás tétje, hogy mindenütt olyan ember kerüljön a településvezetői székbe, aki építkezik és fejleszt – mondta Kósa Lajos, aki szerint az ellenzék csupán harcolni akar. Mérleget vont a kampányról: az ország 3177 önkormányzatából 828 helyen állít polgármester-jelöltet a Fidesz-KDNP, míg az ellenzék csupán 128 helyen. A 10 ezer feletti lakosú települések közül mind a 160-ban állít jelöltet a Fidesz, míg az ellenzék 28-ban. A megyei jogú városok között csupán kettőben sikerült az ellenzéknek egy az egy elleni indulást kierőszakolnia.

Megyénk lakossága 90 százalékának lesz lehetősége fideszes jelöltre szavazni, mondta Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke. Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az ellenzék kiköltözött Somogyból, mert a falvakban nem indulnak, csak kizárólag városokban a civil összefogás álcája alatt. Vagyis a vidék nem érdekli őket, csak a gazdasági központok, ahol pénzt és hatalmat lehet szerezni.

Összetartozunk, ezzel a címmel indított választási kampányt Kaposváron Szita Károly. A polgármester kiemelte: a következő egy hónap arról fog szólni, amiről az eltelt húsz év, vagyis hogy a kaposváriak élete jobb legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában