nagy kincs

2019.03.11. 17:00

Kétmilliós füstelszívót kaptak a gépészes diákok

A Videoton kettő, négy-négy munkaállomásos elszívó rendszert adományozott a KSZC Eötvös Lóránd műszaki szakgimnázium és szakközépiskolának. Fábián Balázs ügyvezető igazgató a hétfői rendezvényen azt mondta: a Gépész és a vállalat közötti szakmai együttműködést hosszú távon kívánják folytatni.

Harsányi Miklós

– Legyen szó ipari vállalatról vagy iskolai szakműhelyről, mindenhol alapkövetelmény az egészséges és biztonságos munkakörülmény biztosítása, erre társaságunk folyamatosan nagy figyelmet fordít – mondta Fábián Balázs. – A Kaposvári Videoton huzamos ideje igyekszik segítséget nyújtani a szakképzéshez: két éve egy 3D nyomtatót adtunk a Gépésznek, most egy füstelszívó rendszerrel gyarapodott az intézmény. Úgy gondolom, hogy ez is hozzájárulhat a szakember utánpótlás biztosításához, vállalatunk számít a végzős kaposvári diákokra.

A gyakorlati órákon a forrasztópákás forrasztás, illetve a rögzítés során, ahol ragasztóanyagokat használnak, könnyen belélegezhető, finompor méretű részecske képződik. A több mint kétmillió forint értékű új füstelszívó rendszer kiszűri a veszélyes méretű részecskéket, s majd a megtisztított levegőt visszajuttatja a helyiségbe. A berendezést a távközlési-, illetve elektronikai technikus, a villanyszerelő valamint tervek szerint az elektronikai műszerész tanulók oktatásánál használják. Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Lóránd műszaki szakgimnázium és szakközépiskola igazgatója kiemelte: intézményük elkötelezett a fejlesztés iránt, céljuk, hogy valamennyi tanulójuk korszerű körülmények között tegyen szert a versenyképes tudásra. Folyamatosan arra törekednek, hogy a középiskolájukat modern eszközökkel és technológiával bővítsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában