fejlesztés

2018.05.11. 15:04

Közel három milliárd forintból újul meg két útszakasz Somogyban

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az idén országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül.

Gy. Zs.

Ennek kapcsán Németh Zsolt, a Magyar Közút megyei igazgatója a Somogyban már elindult és még várható munkálatokról tájékoztatta a sajtót pénteken. Már zajlik a munka a 6819-es számú Berzence-Csurgó-Iharosberény összekötő úton, mely mintegy 11,1 kilométer hosszan újulhat meg. Itt közel 1,5 milliárd forintos költségvetéssel számolnak. De szintén felújítás zajlik már a 6403-as jelű, Siójutat és Ságvárt összekötő úton is, ami 6,2 kilométer hosszban újulhat meg. Itt 1,2 milliárd forint a költségvetés. Jelenleg az út ádándi átkelési szakaszán zajlik munka, ároktisztítási feladatokat és a kapubejárók átépítését végzik a szakemberek. A Siójut-Ádánd összekötő út ádándi szakaszának befejezési határideje szeptember vége, a siójuti átkelési szakasz munkaterületét nyáron adják át, s várhatóan novemberre készül el.

A megyei igazgató elmondta: az utak egyenetlenek voltak, s mind a két érintett területen régóta várták már a felújítást a lakók. A szakember arra is kitért, hogy a felújítás révén biztonságosabb lesz a közlekedés, eltűnnek az egyenetlenségek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában