továbbtanulás

2017.10.21. 20:00

Jó kereset, biztos elhelyezkedés – szakmára hajtanak a diákok

A középiskolai nyílt napok és az új technológiát felvonultató bemutatók megkönnyítik a pályaválasztás előtt álló diákok döntését. A nagyszabású rendezvénysorozatra Somogy minden részéből várnak látogatókat.

Harsányi Miklós

– Az élelmiszeripar valamennyi területén nagyon kellenek a szakmunkások – mondta Balázs Tibor, a kaposvári Kinizsi Pál élelmiszeripari szakgimnázium és szakközépiskola igazgatója. – Nálunk jelenleg 333-an tanulnak, s a pék, a húsipari-, illetve az édesipari termékgyártókon kívül élelmiszer analitikus technikusokat is oktatunk. Akárcsak korábban, úgy most is segítünk a pályaválasztás előtt álló diákoknak: november 10-én, 17-én és 18-án tartjuk a nyílt napunkat.

A tanulók a lovász és a gazdász oktatáson kívül – elegendő számú jelentkező esetén – állattenyésztői képesítést is szerezhetnek jövőre a kaposvári Móricz Zsigmond mezőgazdasági szakközépiskolában. Mindezen kívül szakgimnáziumi, technikusi osztályokba is jelentkezhetnek a fiatalok: nemcsak megyénkből, hanem tolnai, baranyai, zalai, sőt, fővárosi diákokat is oktatnak az intézményben.

Rangos versenyek, elismerések utalnak a színvonalas oktatásra, jelzésértékű, hogy az elmúlt tíz évben megduplázódott a tanulók száma. Torma Sándor igazgató kiemelte: Somogyban meghatározó ágazat a mezőgazdaság, s a jövőben is ennek szellemében folytatják a munkát. Nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlatközpontú, sokoldalú képzésre, októbert 25-i nyílt napjukon részletes tájékoztatást kapnak a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók.

– Hét szakma és számos lehetőség várja a fiatalokat – tájékoztatott Laki-Lukács Péter, a nagybajomi Kolping Katolikus Szakközépiskola és Kollégium igazgatója. – Így az asztalos, a cukrász, s a pék képzésen kívül kőműveseket és festő-mázoló-tapétázókat is oktatunk, s a nagy munkaerő igényre tekintettel célunk, hogy jövőre elindítsuk a női szabó képzést. Ezúttal három nyílt napot szervezünk, november 9. és 16. után december 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában