nyereményjáték

2019.02.19. 18:03

Megkapták olvasóink nyereményeiket

Kedden a kora délutáni órákban elérkezett a várva várt pillanat: átvehették nyereményüket a Médiaworks megyei napilapok karácsonyi nyereményjátékának fődíjasai.

Tersztyánszky Krisztina

December elején óriási érdeklődés mellett zajlott a tizenhárom megyei napilap mozaikkereső játéka. A sorsolás után az egyes megyeszékhelyeken a szerencsések már mindenütt átvehették nyereményeiket, kivéve azt a három előfizetőt, akik a három Toyota Yaris boldog tulajdonosai lehettek. A tizenhárom megye közül Heves, Komárom-Esztergom és Somogy élhetett a lehetőséggel, hogy lapelőfizetői között kisorsolhassa a mintegy négymillió forint értékű gépkocsikat.

Kedden délután kettőkor három vadonatúj fehér Toyota Yaris állt a napfényben a szombathelyi Autófókusz Toyota udvarán, arra várva, hogy új gazdája helyet foglaljon a volánnál. A három megyei lap főszerkesztője három „bicskakulcsot” adott át a játék nyerteseinek – ezzel indítható ugyanis a nyeremény, a háromhengeres, egy literes, 72 lóerős bájos városi autó, a Toyota Yaris Live.

A legmesszebbre a Heves Megyei Hírlap előfizetője, Martusz János vitte az autót, aki Kühne Gábor főszerkesztőtől vette át a kulcsot. János feleségével, Erzsébettel érkezett az átvételre. Elmondták, több, mint tíz éve előfizetői a megyei napilapnak, és Jánosnak akadt meg a szeme a pályázaton. Erzsébet az utolsó pillanatban vágta ki és küldte be a mozaikdarabokat, eszükbe nem jutott, hogy nyerhetnek is.

– A sorsolás napján csörgött a telefon, de nem akartam elhinni, hogy én vagyok a szerencsés – meséli a nyugdíjas autóbuszvezető. – Mondták, aludjak rá egyet, majd holnap benne lesz az újságban.

Martuszéknál a két gyerek és a huszonegy éves unoka is vezet – valamelyikük megkapja most a papa autóját.

- Az újat megtartom, mindkettőnknek megtetszett a Toyota – bólogat egyszerre az erdőkövesdi házaspár.

A vértesszőlősi Mészáros László már a 76. évében jár, nehezen mozog egyedül, a lányával érkezett az autószalonba. Ő is azt meséli, majdnem leesett a kanapéról, amikor felhívták, hogy neki kedvezett a szerencse. Negyven éve járatja a család a Komárom-Esztergom megyei lapot, amit akkor még Dolgozók Lapjának hívtak, ma 24 óra. László minden hírt elolvas a lapban, ami a megyében és a tágabb hazában történik, de a lánya se szívesen mond le arról, hogy a reggeli kávé mellett átlapozza a helyi újságot.

- A 13 éves Suzuki Swiftet fogom lecserélni a Toyotára – tudjuk meg Hoffmann Sándorné Katalintól, miután Takács Zoltán főszerkesztőtől átvette a kulcsot. – Egykor édesanyám, most pedig édesapám ápolásához is nélkülözhetetlen kellék az autó, de most majd kirándulni is elvisszük a papát, ne csak mindig kórházba meg gyógyszertárba menjünk.

A harmadik nyertes, Balázsi Róbert Marcaliban lakik, Balatonkeresztúron dolgozik egy benzinkúton. Harminc éve olvassa a Somogyi Hírlapot, az érdekesebb mellékleteket pedig le is szokta fűzni, hogy mindig visszakereshetők legyenek. Lengyel János főszerkesztőtől vette át a kulcsot.

-Valószínűleg a lányom meg a feleségem fogják vezetni az autót, én maradok a Suzukinál. A Toyota nőiesebb autó, benzines, városban könnyebben lehet vele közlekedni. Elárulom, hogy egyszer már megnéztem az autót itt a márkakareskedőnél, amikor Kapuváron jártam. 27 éve autók között dolgozom, de tetszik a felszereltsége, különösen a 6+1 légzsák, a gyalogosfelismerő kamera meg a sávelhagyás figyelmeztető.

Fotó: Unger Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában