fejlődés

2019.09.02. 17:23

Megújult játszótér várja az ovisokat

Négy és fél millió forintból újult meg a Somogy Megyei Duráczky EGYMI és Kollégium udvarán található játszótér.

Marosi Gábor

Az ünnepélyes átadón az intézmény főigazgatója Gyurina Éva kiemelte: a szülők kezdeményezték a játszótér megújítását, amelyre nagy szükség volt, hiszen a játékelemek többsége elkorhadt és baleset veszélyessé vált. Az új játszóteret az óvodapedagógusok javaslatai alapján építették meg. A csúszda, mászóka és egyensúlyozó elemek nagy része fából készült, de műanyaggal is kiegészítették. A főigazgató hozzátette: az idén hatvanéves Duráczky-óvodába öt csoportba, jelenleg hatvannyolcan járnak.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere az átadón arra biztatta a gyerekeket, hogy ne csak az óvodai játékokat használják rendszeresen, hanem a városban megújultak is. Kiemelte: továbbfolytatódik a megyeszékhelyen a Gyermekmosoly elnevezésű program, amelyben újabb játszóterek szépülnek meg. Jelenleg a Berzsenyi utcában, a Donnerban, a Cseri parkban és a kisgáti városrészben zajlanak a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában