élményterápia

2017.10.07. 19:05

Meseösvényen jártak a gyerekek

Izgatott gyermekek szaladgáltak a megyei múzeum folyosóin: nem mindennapi kalandok vártak azokra, akik a hétvégén elindultak a Meseösvényen.

K.G.

A LáriFári Alapítvány a népmese napjához és Benedek Elek születésnapjához kapcsolódóan rendezett játékos feladatokat kisiskolásoknak. Tizenhárom csapatban 120 gyermeket láttak vendégül a kaposvári és a város környéki iskolákból. A gyerekek a korábban elolvasott hét népmese figuráival, részleteivel találkozhattak.

– Hét meseállomást állítottunk fel a belváros különböző pontjain, a könyvtárban, az Együd Árpád Kulturális Központban és a múzeumban, ezeket végigjárták a gyerekek – mondta Paskáné Hosszú Adrienn, az alapítvány elnöke. –Minden állomáson feladatokat kaptak, ilyen volt például egy mesejelenet kirakása puzzle-ból, zseblámpával sötétben kerestek tárgyakat, találós kérdésekre kellett válaszolniuk, táncot jártak, titkosírást fejtettek meg, vagy éppen a hatalmas varázslót kellett kiszabadítaniuk a pincéből. Felöltöztették egy társukat boszorkánynak. és a meseállomás szervezői is jelmezekbe bújtak. A cél az volt, beléptessük gyerekeket a mesék világába. Ezzel járt a játék öröme, de ugyanakkor segítettük az olvasóvá nevelést. Az is fontos a mai világban, hogy a gyerekek a feladatok során tudjanak együttműködni egymással.

A kaposvári alapítvány célkitűzése az, hogy élményterápiás célzatú programokat szervezzen nehéz élethelyzetű gyermekeknek és hozzátartozóiknak. A Meseösvényre minden kisiskolást vártak 6-10 éves kor között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában