halvadászat

2019.09.19. 08:54

Milliós támogatás horgászbarátoknak

Horgászbarát település címmel az idén először írtak ki pályázatot a Balaton-parti települések részére.

Harsányi Miklós

A kiválasztott négy helyszín – egyedüli somogyiként Fonyód – közül a horgászok szavazással választhatják ki a nyertest: szerdán kezdődött a voksolás, s szeptember 25-ig tart. A győztes település 1,1 millió forintot kap, amit a horgászturizmus támogatására fordíthat.

Fonyód, Balatonakali, Révfülöp és Vonyarcvashegy szerepel a listán. A Balatoni Halgazdálkodási Zrt., a Balatoni Horgászegyesület Szövetsége és a Horgász Egyesületek somogyi szövetségének támogatásával jelent meg a pályázat, melynek során minden olyan települést megvizsgáltak, melynek közvetlen vízparti területe van. A halgazdálkodási zrt. közölte: a szempontok között a horgászható partszakaszok hossza éppúgy szerepelt, mint az önkormányzat és a helyi horgász­egyesület kapcsolata. S azt is vizsgálták, hogy milyen önkormányzati tulajdonú javakat – stég, csónakkikötő – bocsájtanak a horgászturizmus rendelkezésére. Siófok után Fonyód rendelkezik a leghosszabb horgászható partszakasszal, s a halfogási lehetőségei az egész tavat figyelembe véve kiemelkedőek. A hegy alatt a 800 méteres felújított parti sétány egész éven át horgászható. Ez a bővülés egyedülállónak nevezhető a Balatonnál. Szöllősi József, az 1954-ben alapított, s 420 tagú Fonyódi Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta: a pályázat is hozzájárul a balatoni horgászat fejlesztéséhez, népszerűsítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában