júliustól indul

2018.06.22. 09:00

Gyermekétkeztetés: nagy az igény a nyári menzára

Csaknem száz somogyi önkormányzat csatlakozott a nyári gyermekétkeztetés programhoz. Van, ahol nemcsak meleg ebéddel, hanem programokkal is várják a rászoruló több ezer gyermeket.

Góz Lilla

Kaposfőn az iskola végeztével nemcsak étkeztetést, hanem programokat is biztosítanak a helyi gyerekeknek kilenc héten keresztül. – Nagy rá az érdeklődés, tizenkét gyerekkel indultunk az első napon. A településen negyvenhat gyerek jogosult étkeztetésre és közülük harmincnégyen igényelik ezt a szolgáltatást – mondta Sztányi Tibor, a település polgármestere.

Somogyjádon és a környékbeli falvakban száz gyerek részesül nyári étkeztetésben. – A halmozottan hátrányos helyzetűek ingyen kapják az ebédet. Sok családnak jelent ez nagy segítséget, és nem csak az anyagiak miatt. Sok szülőnek ugyanis munka mellett nincs sok ideje főzni a gyerekekre – mondta Lőrinczné Kiss Ilona, a település polgármestere.

Somogysárdon 7 óvodás és 17 iskolás korú vesz részt a nyári étkeztetésben. Ötvenhét rászorulóból ennyien veszik igénybe a szolgáltatást. – Már a héten elkezdődött a nyári gyermekétkeztetés a településen, aki nem tud bejönni, nekik a tanyagondnok viszi ki az ebédet. Az önkormányzat próbálja az ételek mellett konyhakerti zöldségekkel is támogatni a rászorulókat – fogalmazott Fentős Zoltán polgármester.

A kaposvári önkormányzat július 2. és augusztus 30. között biztosítja a szociálisan rászoruló gyermekek számára a napi egyszeri ingyenes meleg ételt. A programra eddig 141-en jelentkeztek. Az ebéd elfogyasztására illetve indokolt esetben annak elvitelére 12 órától 13 óráig van lehetőség: a lakóhelyhez legközelebb lévő meleg konyhán kaphatják meg az ételt. A Kodály iskolában, a Szociális Gondozási Központban, a Madár Utcai Tagóvodában a Tar Csatár Központi Óvodában, a Toponári Idősek Klubjában és a Szigetvár Utcai Idősek Klubjában lehet igénybe venni a szünidei nyári gyermekétkeztetést. Felnőttekre vonatkozóan a szociális étkezés lehetőségét a Kaposvári Szociális Központ szervezi és biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában