Szólt a balalajka

2019.05.03. 19:00

Orosz zeneiskolások adtak koncertet

 Az egyik legrégibb orosz zeneiskola, a jaroszlavli konzervatórium növendékei adtak koncertet pénteken a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolában.

K.G.

A Moszkvától 250 kilométerre található, ezeréves városból autóbusszal érkeztek. A klasszikus zeneművek mellett orosz népi zenét, sőt keringőt, polkát és könnyűzenét is bemutattak. Felcsendült a balalajka is. A jaroszlavli zeneiskola Szobinov népi hangszeres zenekara az Orosz Hagyományőrzők Kaposvári Egyesülete meghívására jött Somogyba, és a kaposvári Gokieli Szvetlána, az egyesület elnöke tolmácsolt nekik.

Örömmel fogadták a vendégeket, mert ahogy Nagy Tamás, a kaposvári zeneiskola igazgatója elmondta, mindenütt nagyra becsülik a ma is világszínvonalú orosz zeneoktatást. Vlagyimir Druzskov, a jaroszlavli zeneiskola vezetője kiemelte: kétszáz tanítványuk van, és a legtehetségesebb fiatal muzsikusokat választják ki. Ennek köszönhetően Kaposváron is felléptek világszínvonalú szólistáik, mint a 2017-es világdíjas Jevgenyija Csirkova, egy neves, dél-koreai zenetudós, Dzsong Mid Dzson vezényletével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában