Petőfi Zenei Díj

2018.08.22. 15:50

Petőfi Zenei Díj: Fábián Juli posztumusz lett az év női előadója

Az idén harmadik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat a Strand Fesztivál nyitónapján, Zamárdiban. Kilenc kategóriában versengtek azok a jelöltek a bronzból készült Petőfi-szobrokért, akik dalai az elmúlt egy évben legtöbbet szerepeltek a Petőfi Rádió műsorán.

Koszorus Rita

Az év női előadója kategória négy jelöltje, Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Schoblocher Barbara és Sena pár héttel ezelőtt azzal keresték fel a Petőfi Zenei Díj 2018 szervezőit, hogy mindnyájan lemondanak a jelölésükről, az ötödik nominált, Fábián Juli javára. E megható gesztus nyomán a Petőfi Rádió, az M2 Petőfi TV és a VOLT Produkció úgy döntött, az idén posztumusz díjat adnak át ebben a kategóriában, amelyet Fábián Juli édesanyja vett át Vaszily Miklóstól, az MTVA vezérigazgatójától, a jelöltek pedig az énekesnő emlékére a Like a Child című dalát adták elő.

 

A kétórás show-ban egyedi produkcióval lépett színpadra a Cloud9+ és Járai Márk, a Kelemen Kabátban, Ákos, a brit világsztár: Sigala, a Nagy-Szín-Pad! 2018-as győztese, az Apey and the Pea, A DAL Akusztik verseny közönségszavazásának győztese, a Leander Kills, a show zárásaként pedig 100 lány „üldözte“ a színpadon a Wellhello csapatát.

Az év zenekara az idén a Halott Pénz lett, az év videoklipje Rúzsa Magdi Mosd Fehérre című klipje lett. Az év női előadója Fábián Juli, az év koncertje a Wellhello, tavaly júniusi Budapest Park-béli előadása. Az év férfi előadójának járó Petőfi-szobrot a Tankcsapda frontembere Lukács László kapta, az év felfedezettje a Follow the Flow, az év DJ-je a Brains-ből és az Irie Maffiából ismert JumoDaddy, az év dala Pápai Joci eurovíziós dala az Origo lett. Életműdíjat Tátrai Tibor Liszt Ferenc-díjas érdemes művész, zeneszerző kapott.

– A Petőfi Zenei Díj indulásakor fontos szempont volt, hogy olyan közegben valósítsuk meg a díjátadó show-t, ahol a főszereplők, a zenészek és a közönség is otthon érzik magukat – mondta Lobenwein Norbert, a Petőfi Zenei Díj és a Strand Fesztivál főszervezője. – A Strand Fesztivál először adott otthont a Petőfi Zenei Díjnak, biztosra veszem, hogy jövőre ugyanitt találkozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában