gyors hír

2019.06.06. 14:25

Siófok: Gruber Attila a fideszes polgármester jelölt

A Fidesz siófoki helyi alapszervezete szerda esti ülésének döntése alapján Gruber Attilát javasolja az októberi önkormányzati választáson polgármesterjelöltnek.

Sonline

Gruber Attila három cikluson át képviselte a siófokiakat az Országgyűlésben, 3,5 éven át szolgálta hazánkat nagykövetként Ausztráliában, és komoly tapasztalatokat szerzett korábban az Európai Parlamentben és az Európai Tanácsban is. Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán úgy nyilatkozott, hogy hozzáértése és elkötelezettsége vitathatatlan. Gruber Attila nyugodt, kiegyensúlyozott, a városért és a siófoki emberekért küzdeni akaró, elszánt ember, akinek valóban Siófok az első. Számára nem kérdés, hogy Gruber Attila végre békés közéletet és lendületes fejlődést hozhat Siófok számára.

Gruber Attila a sajtótájékoztatón elmondta: habár sokat tanult és nagyszerű volt nagykövetként dolgozni, de hazahívta a kötelességtudat. – Régi vágyam volt visszatérni városomba, s itt kamatoztatni azt a tudást, amelyet az elmúlt években szereztem – mondta a politikus. – Azt vallom, hogy csak békességben és alkotó módon lehet előrelépni Siófokon. Az itt élők programját szeretném megvalósítani. Ezért nem lesz olyan városrész, vagy olyan városi csoport, akiket ne szólítanék meg és ne kérném a segítségüket.

Simicskó István kormánybiztos a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a helyi Fidesz-KDNP-s politikusok jó döntést hoztak és nyugodt szívvel ajánlja Gruber Attilát a választók figyelmébe.

Hoffmann Henrik a Balatoni Szövetség elnöke elmondta: fontosnak tartja, hogy Siófoknak olyan polgármestere legyen, aki szót ért a helyi vállalkozókkal, a gazdaság szereplőivel, hiszen ez az alapja egy város fejlődésének, különösen Siófokon.

A sajtótájékoztatón, amelyen Biró Norbert közgyűlési elnök is részt vett, Vastag Csaba énekes, balatoni lakosként hívta fel a figyelmet a polgármesterjelöltre, aki szerinte a legmegfelelőbb aspiráns a városvezetői székre.

A Somogyi Hírlap úgy tudja: a helyi ellenzék egy része Lengyel Róbert jelenlegi polgármestert jelöli. Korábban azt ígérték, hogy a hivatalos bejelentésre az EP-választás után kerül sor. A választási eredmények azonban sok mindent felülírtak, például Budapesten Kálmán Olgát indítja a DK főpolgármester-jelöltként. S úgy tudni, hogy több városban – köztük Siófokon is – önálló jelölteket is tartalmaz Dobrev Klára „listája”. MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában