gálaműsor

2019.06.16. 17:30

Somogyi táncokat is bemutattak a néptánc fesztiválon

Szépen húzták a zenészek a talpalávalót a népviseletbe bújt ifjú táncosoknak vasárnap, az Együd Árpád Kulturális Központban.

Gy. Zs.

Immáron harmincnegyedik alkalommal rendezték meg a Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivált, mellyel Együd Árpád néprajzkutató, koreográfus emléke előtt is tisztelegtek.

Több korosztályban, összesen tíz csoport mutatta meg tánctudását vasárnap. Bauer Péter és Kiss Dominik Balázs Siófokról érkeztek a kaposvári megmérettetésre. A fiatalok hasonlóképpen vélekedtek: a tánc számukra jó testmozgás is. Ugyanakkor mégis csak a kazárbokri táncok állnak legközelebb hozzájuk, hiszen az vidám, pörgős, a csoport valamennyi fiatalja örömmel táncolja.

Rónai Boróka számára a tánc egyben jó móka is. Az Együd alapfokú művészeti iskola Bukfenc csoportjának fiatalja elmondta: a friss csárdás áll legközelebb a szívéhez, hiszen az nem csak mozgalmas, de a lábát is remekül megtornáztatja.

A megyei néptánc fesztivál gáláját három területi bemutató előzte meg, melyeket Nagyatádon, Kaposváron és Siófokon tartottak. A vasárnapi alkalmon a három forduló legjobbjai mutathatták meg tudásukat a közönség előtt – tudtuk meg Rónai Balázstól, a fesztivált szervező Somogy Megyei Néptáncszövetség ügyvezetőjétől. Minden csoport a maga koreográfiáját vitte a színpadra: többek között somogyi, mezőföldi, bodrogközi táncokat is láthatott a közönség. Az ügyvezető hozzátette: Somogy néptánc-múltja gazdag, a verseny révén ezeket a hagyományokat is ápolhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában