átadó

2018.04.03. 15:21

Új épületben gyógyulhatnak a betegek Kaposváron

Huszonnyolc orvosi rendelő újul meg több mint ötszáz hatvan millió forintból Kaposváron. Kedden adták át a Cseri úti az alapellátást biztosító épületet, ahol több mint kilencezer városlakó ellátását végzik a jövőben.

Góz Lilla [email protected]

– Tavaly májusban tettük le a rendelő alapkövét, április első napjaiban pedig avathatjuk – kezdte köszöntőjét Szita Károly. Kaposvár polgármestere hozzátette: ez a beruházás is azt mutatja, hogy ha a kaposváriak összefognak, nagy dolgokra képesek. Felidézte: a Németh István Program keretében 2019 végéig 180 milliárd forintból számos fejlesztés valósul meg Kaposváron. Huszonnyolc orvosi rendelőből kilenc már megújult, összesen ötszáz hatvanegy millió forint keret áll rendelkezésre. Jelenleg zajlik a terhesgondozó fejlesztése.

– Mérföldkő a város alapellátásnak életében ez az új Cseri úti épület. A korábbi Sefag Zrt. bérleményéből 29 év után saját, kaposvári vállalkozó által épített épületbe rendelhet a háziorvos és a fogorvos – tette hozzá Szita Károly.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: elkötelezett céljuk, hogy a vidéki emberek azonos eséllyel gyógyulhassanak, a hatékony korszerű rendszerben hozzájárulva életminőségük javításához. Felsorolta: ötszáz milliárd forintból 77 kórház, 80 rendelő, 516 mentőautó vásárlása és 130 mentőállomás felújítása történt meg. Megemlítette: 198 megüresedett praxis talált gazdára és csökkent az orvosok kivándorlása is.

Kincses Ágnes háziorvos a köszönetét fejezte ki, hogy csaknem hatvan millió forintból egy új építésű, korszerű épületbe jöhetnek betegei gyógyulni. Nyitray Zsolt fogorvos a régi SZTK épületéből költözött az új rendelőbe ahol több mint hatezer kaposvári ellátását végzi a jövőben. Örömmel dolgozik itt a korszerű, a modern kor kihívásainak megfelelő épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában