tavaszváró

2019.02.20. 16:51

Városszerte csattognak az ollók, kapálják a talajt

November óta folyamatosan metszik a város fáit. A Kaposvári Városgondnokság közmunkásai 3-4 méter magasságig vágják le a beteg elszáradt ágakat, egy vállalkozó pedig darus gépkocsiról az el nem érhető részeket tisztítja.

Góz Lilla

– A platánfa sor miatt érkezett több lakossági bejelentés, ezért azokban az utcákban kiemelt figyelmet fordítunk a metszésekre – mondta el Herczeg Attila. A Kaposvári Városgondnokság vezetője hozzátette: a városlakók nehezményezték, hogy a fák ágai ráhajlanak az ingatlanokra, beárnyékolják a köztéri lámpákat, valamint a száraz, beteg ágak letörnek. Március végéig öt belvárosi utcában: a Noszlopyban, az Ezredévben, a Bajcsyban, a Biczóban és az Anna utcában metszik a fákat.

– Közel négyszáz fát metszünk meg. 3–4 méterig a közmunkások, efeletti magasságban pedig egy vállalkozót bíztunk meg, aki darus gépjármű segítségével gyéríti a fákat – tette hozzá Herczeg Attila. A belvárost követően a lakótelepeken és a külvárosi részekben folytatódnak a munkálatok. Már készítik elő a talajt is a virágoknak a közmunkások. Kaposváron mintegy 2 millió négyzetméter gondozott zöldterület van, ami bőven ad munkát a városgondnokság munkatársainak, a közmunkásoknak és a megbízott vállalkozóknak. Áprilisban hatvan ezer tő virágot ültetnek a parkok és közterek ágyásaiba.

– Színvilágban próbáltunk a városhoz igazodni. Idén a kék és a sárga virágok fognak dominálni – mondta el a Kaposvári Városgondnokság vezetője. Májusban pedig a muskátlik is kikerülnek a kandeláberekre.Tavasszal pedig ismét szerveznek virágvásárt a városlakóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában