levélözön

2018.10.16. 14:58

Városszerte gyűjtik a lehullott falevelet

Kétszázhetven tonna levelet gyűjtenek össze októbertől márciusig Kaposváron. A városgondnokság hatvan közmunkása zsákokba gyűjti a lehullott lombot, amelyet aztán komposztálásra használnak fel.

Góz Lilla

Susognak a levelek a kaposvári Európa Parkban. Lombseprűkkel felszerelkezve gyűjtik a közmunkások bigbag zsákokba a színes őszi leveleket. Október elején kezdtek, először a belvárosban és a forgalmasabb utak mentén dolgoznak, majd a lakótelepekre, külső városrészbe mennek seperni. Muszáj már most mindent összetakarítani, mert az első fagy alkalmával várható egy nagyobb levélhullás.

Herczeg Attila, a kaposvári városgondnokság vezetője elmondta: már október eleje óta gyűjtik a közmunkások a leveleket, amelyet zsákokba rakva vállalkozó szállít el. – Kaposváron ezerkétszáz fa van, ezek alól jövő év márciusáig kétszázhetven tonna levél gyűlik össze – tette hozzá Herczeg Attila. – Az elszállított falevelek egy részét a vállalkozó, másik felét pedig a kaposvári hulladékudvarba komposztálják.

A zöldhulladék elégetése továbbra is tilos a városban, de ezeket térítésmentesen szállítja el a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a honlapon megjelölt időpontokban. Szilágyi Ádám, a társaság ügyvezetője elmondta: az ágakat összekötve kis kötegekbe, a falevelet, virágot és egyéb apró zöld hulladékot ép és zárt zsákban helyezzék szállítási napon, reggel öt óráig az ingatlanok elé.

Szilágyi Ádám hozzátette: a zöldhulladék egész évben leadható a lakossági hulladékudvarban nyitvatartási időben. Továbbá ingyen biztosítanak komposztládákat is. Megjegyezte: a házi készítésű komposzt a legjobb, legtermészetesebb humuszforrás, amelynek nagy előnye az, hogy pénzbe se kerül és helyben van, nem kell szállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában