Kultúra

2015.05.12. 17:57

A Kodály iskola gyermekkórusa a legjobb az országban

A kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola nagykórusa elnyerte a VI. országos kórusfesztivál fődíját, a Kodály-vándordíjat. Így az idén az ország legjobb gyermekkórusa lett.

Harsányi Miklós

– A találkozót Érden rendezték meg – tájékoztatott Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna, a Kodály iskola főigazgatója. – Karnagy és a felkészítő tanár Varga Anita, az intézmény pedagógusa volt.A tehetséggondozás nemcsak a zenei nevelésben jelenik meg, hanem a természettudományos gondolkodás formálásában is. Ezt mutatja, hogy a Bókay Árpád országos biológiaverseny döntőjén a közelmúltban Esküdt Zsombor harmadik helyen végzett, míg az országos Curie kémiaversenyen Ötvös Bettina a negyedik lett a szolnoki döntőn. A fiatalokat Máyer Gábor, illetve Saabné Réti Ibolya készítette fel. A kodályos diákok hasonlóan szép eredményeket értek el a Matekguru országos csapat matematikaverseny döntőjében. A Néber Natália, Fenyvesi Fanni, Marosi Bori, Müller Júlia alkotta csoport ötödik lett Nyíregyházán, Loján Dorina, Németh Hanna, Tamás Ditta és Pohl Petra a kilencedik volt.

Hamarosan újabb erőpróbán bizonyíthatják rátermettségüket a kaposvári tanulók: az alapműveleti matematikaverseny megyei első helyezettje, Vajda Donát országos megméretésen vesz részt, Müller Júlia képviseli megyénket a Teleki Pál földrajzverseny döntőjében, Ötvös Bettina pedig a Hevessy György kémiaversenyen. A harmadik legtöbb ponttal a Nemzetközi Duna Ismerettár természetismereti verseny döntőjébe jutott Törő Áron, Vecsera Márta és Németh Judit Dobrovodszky Tiborné felkészítésével.

Ezek is érdekelhetik