Kultúra

2015.05.22. 08:00

Kaposfest: aki kéri, annak visszaváltják a bérletét

Mint hírül adtuk, művészeti vezetőváltás történt a Kaposfest élén, felmerül tehát a kérdés, mi lesz azokkal a bérletesekkel, akik elővételben, a vezetőváltás előtt megváltották bérleteiket?

Márkus Kata

Kokas Katalin hegedűművész, korábbi művészeti vezető lemondását követően az augusztus 13-19. között hatodik alkalommal megrendezendő Kaposfest műsorát új művészeti vezetők, Baráti Kristóf és Várdai István állítják össze.



– Március végén – amikor kiderült, kik lesznek a Kaposfest új művészeti vezetői – minden bérlettulajdonosnak írtam egy levelet, melyben felajánlottam, hogy a változás miatt természetesen visszafizetjük a tavaly megvásárolt bérletük árát, ha kérik – közölte megkeresésünkre Bolyki György fesztiváligazgató. – Senki nem kérte, sőt, sok levelet kaptunk, hogy nagy bizalommal vannak az új művészeti vezetők iránt. Tehát a bérletek lemondásának lehetősége adott volt, de senki nem élt vele. Akik most májusban vásárolnak bérletet, már pontosan ismerik a fesztivál programját, tehát tudják, mire adják ki a pénzüket. Ezzel együtt is, aki nem nézte meg a közölt programot, és ebből a cikkből értesül a változásról, visszafizetjük a bérlete árát, ha kéri.

A készülő műsorra vonatkozóan Bolyki György úgy nyilatkozott: az új művészeti vezetők gazdagabb, változatosabb műsorral készülnek. – Ugyanúgy 50-60 között lesz a fellépő művészek száma, mint eddig – mondta –, de két új elem is lesz a programban: rezidens kamarazenekarunk, az idén harminc éves Erkel Ferenc Kamarazenekar – akik egyébként rengeteg közös koncertet adtak Kelemen Barnával és Kokas Katalinnal, sőt, közös DVD-felvételt is készítettek – lehetőséget ad olyan darabok előadására is, melyek eddig nem hangozhattak el. Rengetegen kérték, hogy a fellépő fantasztikus művészek játszanak egy-egy versenyművet is, amire a kamarazenekar jelenlétével mostantól lehetőség van, illetve maga a zenekar a kamarazenei irodalom olyan csúcspontjaival tud örömet szerezni a közönségnek, mint például Csajkovszkij Vonósszerenádja. Ismerve a kaposvári közönséget, biztos vagyok benne, hogy továbbra is értékelik majd azokat a nagyszerű zenei élményeket, melyeket a világ élvonalbeli muzsikusai nyújtanak számukra – még ha más művészeti vezetők meghívására is érkeznek Kaposvárra.

A Kaposvár életében óriási jelentőséggel bíró esemény körüli változásokat Szita Károly polgármester sem hagyta szó nélkül. Miután egyértelműsítette, Kokas Katalinnak sokat köszönhet Kaposvár, bizakodásának is hangot adott: magam Kokas Katalint tisztelem, szeretem és bízom abban, hogy nem hagyja el a Kaposfestet, sőt mindig tevékeny szervezője és résztvevője marad a kamarazenei fesztiválunknak – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!