imádják a franciák

2018.10.26. 21:42

Halála után kasszasiker lett Johnny Hallyday lemeze

A legendás francia rockénekes posztumusz kiadott albumából egy hét alatt több mint 780 ezer példányt kelt el.

French singer Johnny Hallyday (C) performs during a concert at the Palais Omnisports de Paris-Bercy in Paris, on November 27, 2015. AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT (Photo by FRANCOIS GUILLOT / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Francois Guillot

Egy hét alatt 780 177 példány kelt el Johnny Hallyday francia rockénekes Mon pays c'est l'amour című posztumusz albumából, ami történelmi szám és franciaországi rekord – jelentette be pénteken a Warner Music France lemezkiadó.

Mint Thierry Chassagne, a kiadó elnöke közleményében rámutatott,

ez a franciaországi zenetörténetben a legnagyobb eladott példányszám, amelyet a megjelenést követő héten egy lemeznek sikerült elérnie.

Az előző rekordot is Hallyday állította fel 2002-ben 305 634 eladott példánnyal.

„A rajongók várták ezt a kivételes albumot. Nagy büszkeséggel gondolok azokra, akik ezen a különleges és megrendítő produkción dolgoztak” – tette hozzá. A lemez megjelenése napján 300 ezer példányban kelt el, és három nap alatt gyémántlemez (több mint 500 ezer példány) lett.

„A CD-gyártók régóta nem voltak ilyen megpróbáltatásnak kitéve, hogy ekkora közönségigényt kiszolgáljanak” – jelentettei ki Stu Bergen, a Warner Music Group kereskedelmi részlegének főigazgatója.

A Mon pays c'est l'amour a tavaly decemberben elhunyt énekes várhatóan legnagyobb kasszasikere lesz, annál is inkább, mivel karácsony előtt került a piacra.

Borítókép: AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!