spiritualizmus

2019.02.07. 14:18

Harry hercegéket megérintette a buddhista meditáció

A szokást valószínűleg felesége, Meghan hozta be kettejük életébe.

A herceg és felesége sok időt és pénzt fordítanak a jótékonyságra, most egy Number 7 nevű közösségi boltot látogattak meg az angliai Birkenheadben. A bolt és kávézó az alacsony jövedelműek számára ajánl megfizethető bevásárlási lehetőséget. A látogatás alkalmával beszéltek a bolt személyzetével és néhány vásárlóval is – írja a BuddhaFm.

Itt találkoztak Kelsang Sonammal, a 69 éves buddhista szerzetessel, aki a tibeti buddhista tanító, Kelsang Gyatso Nyolc Lépés a Boldogság felé: a Szerető Kedvesség Budhista Útja című könyvét ajándékozta a hercegi párnak.

Harry herceg ekkor elmondta a szerzetesnek, hogy

ő és a hercegné is minden nap meditálnak.

A szokást valószínűleg felesége, Meghan hozta be kettejük életébe, mert tudvalevő, hogy ő már évekkel a királyi családba kerülése előtt megismerkedett ezzel a gyakorlattal.

Egy amerikai meditációs tanító, Light Watkins elmondása szerint,

amikor öt éve találkozott Meghannel, ő már tájékozott volt a meditációt illetően és otthon kísérletezett vele.

Meghan 2015-ben ezt írta életmód-blogjában:

A múlt héten volt az egy éves évfordulónk a meditációval. Kapcsolatunk nagyon nehezen indult (elkalandozó gondolatok és unalom), de hamarost felforgatta az életem a csend, amit megtaláltam.

Nem tudom megmagyarázni, miért, de egyszerűen boldogabb vagyok tőle. Próbáljátok ki!

A legrosszabb, ami történhet, hogy 10 percig csendben voltál ebben az állandóan zajos világban.

A hercegi pár állítólag éberség-meditációt gyakorol, aminek alkalmazása rohamosan terjed a pszichoterápiában és a gyógyászatban. Számos kutatás igazolja ugyanis kedvező élettani hatásait, mint a stressz csökkenése, az immunrendszer erősödése, az összpontosítás javulása és a sort még oldalakon keresztül lehetne folytatni.

Borítókép: buddhafm.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!