mozimustra

2019.08.19. 13:15

A Jó srácok a kasszasikerlista csúcsára ugrott

A Jó srácok című kiskamaszokról szóló vígjáték ugrott az észak-amerikai kasszasikerlista élére a hétvégén.

Fotós: AFP

Fotós: AFP

A Universal Stúdió filmje 21 millió dollárral (6,1 milliárd forinttal) vette át a kasszasikerlista vezetését. A Jó srácok című filmet Gene Stupinstsky rendezte, a főszereplő 12 éves fiúkat, akik életük első „csókbulijába” készülnek, és közben egyre nagyobb kalamajkába kerülnek, Jacob Tremblay, Keith L. Williams és Brady Noon játszotta. Ahogy Seth Rogen, a film egyik producere fogalmazott:

a szereplők olyan fiatalok, hogy egyedül meg sem nézhetik a filmet a moziban.

Az amerikai és kanadai moziban a múlt hétvégi listavezető Halálos iramban: Hobbs és Shaw a bevételi lista második helyét szerezte meg 14,1 millió dolláros (4,1 milliárd forintos) jegyeladásával. A film eddig az észak-amerikai mozikban 133,7 millió dollárt (39 milliárd forintot) keresett, globális bevétele pedig elérte a 437 millió dollárt (128 milliárd forintot).

Az oroszlánkirály 11,9 millió dollárral (3,5 milliárd forinttal) lett a harmadik a kasszasikerlistán, az Angry Birds 2: A film 10,5 millió dollárral (3 milliárd forinttal) a negyedik, az ötödik helyre pedig a Lidérces mesék éjszakája futott be 10,1 millió dollárral (2.9 milliárd forinttal). A Lidérces meséket Alvin Schwartz gyerekeknek írt horrorkönyvei nyomán Andre Overdal rendezte, producere pedig Guillermo del Toro volt.

Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmje a tízes toplistán a nyolcadikként szerepelt 7,6 millió dolláros (2,2 milliárd forintos) jegybevétellel. A produkció globális jegyeladása azonban a hétvégére már elérte a 180 millió dollárt (52,7 milliárd forintot).

Borítókép: a Jó srácok című film fiatal sztárjai a film premierjén

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!