Bulvár-celeb

2023.09.04. 22:00

Árulkodó boncolás: szörnyűségek történtek Michael Jackson testével a halála előtt

A bal szemére vak volt, a testét pedig csúnya vágások és szúrások borították.

MW

Fotó: AFP

A pop királyának 2009. június 25-i halála az egész világot megrázta. Jacksont holtan találták az otthonában: egy vényköteles gyógyszer miatti szívmegállás végzett vele. A boncolási jegyzőkönyv szerint több belső vérzése és ízületi gyulladása volt, testét pedig csúnya vágások és hegek borították. 

A tüdeje annyira heges és gyulladt volt, hogy már csak a tüdőátültetés mentette volna meg, ahhoz viszont túl beteg volt. Jacksonnak a halála előtt egy évvel már kritikussá vált az állapota, egy igazságügyi szakértő szerint csoda, hogy addig életben maradt.

Tüdőtágulata és súlyos emésztőrendszeri vérzése van. Csak a tüdőátültetés mentheti meg, de túl gyenge ahhoz, hogy túlélje a beavatkozást. De a belső vérzése a legfőbb gond. Az megölheti

– mondta akkor Jackson életrajzírója, Ian Halperin.

This is it
Forrás: AFP

A boncolási jegyzőkönyvből továbbá az is kiderült, hogy Jackson a bal szemére megvakult, degeneratív csontbetegsége miatt a gerince és az ujjai is megnyomorodtak, prosztatamegnagyobbodása volt, illetve vitiligóban és discoid lupusban (bőrfarkas) is szenvedett.

A sztár testét több helyen is – a nyaka tövében, a karján és a csuklóján – csúnya hegek borították, karjain pedig szúrt sebek voltak. Utóbbiakat feltehetően azok a gyógyszerek okozták, amelyeket a krónikus álmatlanság leküzdésére adott be magának. A csípőjét, a combját és a vállát is a fájdalomcsillapító injekcióktól származó szúrási nyomok borították – írja az Express.co.uk nyomán cikkében a Life.hu.

Az orvosok később arra a következtetésre jutottak, hogy a hegei nagy része a különféle műtéteinek helye. Michael boncolása során kiderült, hogy a térde és a sípcsontja is megsérült, a hátán lévő vágásokból pedig arra következtettek, hogy nem sokkal a halála előtt csúnyán eleshetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!