Bulvár-celeb

2024.05.26. 06:30

Rémisztő: emberre halálos halat fogtak ki

A horvátországi Isztriai-félszigeten, a Medulin-öbölben található Ceja sziget közelében a Lagocephalus sceleratus, közismert nevén a gömbhalfélék családjába tartozó ezüst csikóhal hét példányát észlelték.

MW

Erősen mérgező halat fogtak ki Horvátország partjainál

Forrás: Shutterstock

Fotó: Sergii Sobolevskyi

A csikóhal egy rendkívül erős, tetrodotoxin nevű mérget tartalmaz, amely fogyasztása súlyos egészségügyi problémákat és halált is okozhat – olvasható a Travelo cikkében.

„Ez a faj invazív természetű, és a vándorló fajokhoz tartozik, amelyek a Vörös-tengerből, a Szuezi-csatornán keresztül hatolnak be a Földközi-tengerbe. Eredetileg ezek a halak az Indiai- és a Csendes-óceán trópusi területein élnek. Ragadozó természetük és természetes ellenségeik hiánya miatt ez a hal negatívan befolyásolja a biológiai sokféleséget, és veszélyt jelent a halászatra azáltal, hogy károsítja a halászhálókat, hogy zsákmányt szerezzen, csalit és horgokat tépjen" – írja az Aquarium Pula.

Az eredeti cikk ITT olvasható!


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában